Meistä

Ylläpitäjät

1781093_10153667403196758_2452051210510880488_o Henni Ahvenlampi on työskennellyt jakamistalouden parissa vuodesta 2011. Tällä hetkellä hän toimii markkinointipäällikkönä CoReorient Oy:ssä / PiggyBaggy-tavarakimppakyydissä ja aiemmin Community Managerina Swap.com/Netcyclerissä. Jakamistalous.fi -sivuston ylläpitäjänä hän aloitti syksyllä 2015.

Jenni Selosmaa        Jenni  Selosmaa on kestävän talouden rahoitusasiantuntija, yrittäjä ja kirjailija.  Hän on aktiivinen jakamistalouden ja kiertotalouden liiketoiminnan kehittäjä. Jenni on yksi Impactor-osuuskunnan perustajista ja mukana edistämässä joukkorahoituksen sovelluksia vaikuttavuussijoittajille, yhteiskunnallisille yrityksille, järjestöille ja muille vaikuttavuustoimijoille. Jenni on toinen Kaikki jakoon! -kirjan kirjoittajista.

Juho Makkonen        Juho Makkonen on työskennellyt jakamistalouden parissa vuodesta 2008 alkaen tutkijana ja yrittäjänä. Tällä hetkellä Juho on suomalaisen Sharetribe-yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja. Sharetribe kehittää alustaa, jonka avulla kuka tahansa voi perustaa markkinapaikkasivuston esimerkiksi tavaroiden myyntiä, vuokraamista, lainaamista tai palveluiden välitystä varten omalle yhteisölleen. Juho kuuluu myös kansainvälisen OuiShare-jakamistalousverkoston ydintiimiin ja kirjoittaa silloin tällöin jakamistaloutta käsittelevään amerikkalaiseen Shareable-verkkojulkaisuun.

Vierailevat kirjoittajat

Vesa-Matti Lahti        Vesa-Matti Lahti (VTT) on johtava asiantuntija kestävän hyvinvoinnin tutkimustiimissä Sitrassa. Hän on työskennellyt Euroopan komission tutkimuspääosastossa, Suomen Akatemiassa ja toimittajana Helsingin Sanomissa sekä toimittanut useita kirjoja. Hän oli mukana kirjoittamassa Maailman tila ja Suomi -kirjaa, joka voitti Tieto-Finlandia-palkinnon vuonna 2000.

Airi        Airi Lampinen on sosiaalipsykologian tutkija. Hänen erikoisalaansa ovat sosiaalinen media sekä jakamisen ja yhdessä toimimisen arkiset käytännöt. Airi työskentelee Tietotekniikan tutkimuslaitos HIITissä. Loppusuoralla olevien jatko-opintojensa aikana hän on ollut vierailevana opiskelijatutkijana Kalifornian yliopistossa, Berkeleyssä, sekä harjoittelijana Microsoft Research New Englandin Social Media Collectivessa. Lukuvuodeksi 2013-2014 Airi palaa Berkeleyyn keskittymään jakamistaloutta ja sosiaalisen vaihdon säännönmukaisuuksia koskevaan tutkimukseen.

Muita kirjoittajia esittelemme sitä mukaa, kun artikkeleita ilmestyy. Haluatko kirjoittaa ja jakaa blogiartikkelisi tällä sivustolla? Ota yhteyttä: henni.ahvenlampi(a)gmail.com tai jenni.selosmaa(a)gmail.com